Risotto till morfar

Du behöver

  • Två paket Scans merguez, dvs lammkorv, eller ännu hellre merguez från någon chark eller invandrarbutik
  • Lök, vitlök
  • Frysta ärtor, dito majs
  • 3 dl crème fraîche 34%
  • Köttbuljongtärning
  • Tacokryddmix eller tacosås
  • Olivolja
  • Risottoris

Skala och hacka lökarna. Fräs i olivolja i traktörpanna eller wok, inte för varmt. Skär korven lite diagonalt och fräs. Lös upp köttbuljongen i vatten och häll på. Ta i ärtor och majs efter smak. Rör ut kryddmix i crème fraîche och rör ner, alt. rör ner tacosås. Mät upp ris så det matchar vattenmängden. Koka tills riset är klart. Tänk på att det blir starkare ju längre det kokar, så smaka av sist. Det ska bli ganska stampigt och absolut inte blött. Servera med chilisås och tabasco.

Om man gillar mexmat kan man göra en röra med koriander och lime i crème fraîche, eller pynta med koriander på pannan. Koriander (cilantro) har en väldigt speciell smak som lätt kan dominera så testa först.

Publicerat i Mat: