Viktorias räkcocktail

Ingredienser för 4 port

  • 300g pillade räkor
  • 4 skivor fiiiiiinstrimlad bacon
  • 1 st ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl matolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk finskuren gräslök
  • ½ st vitlöksklyfta
  • 1 dl fintärnat vitbröd
  • 4 blad romansallad
  • 2 msk sultanrussin
  • Hyvlad parmesan
  • 4st citronklyftor

Stek bacon knaprig och lägg på hushållspapper.

Koka upp vatten och sjud ägget i 3 min. Knäck ägget och skrapa ut innehållet i en bunke.

Under tokvispning droppar du omväxlande ner vinäger och olja. Såsen blir som en majonnäs.

Smaksätt med salt, svartpeppar, Dijonsenap, gräslök och vitlök. Rosta brödet knaprigt.

Strimla lite av romansalladen.

Precis innan servering blandar du räkor, bacon, såsen, den strimlade romansalladen, russin och krutonger.

Lägg romansallad i cocktailglas, därefter räkblandningen och garnera med parmesan, gräslök och citron.

Publicerat i Mat: